mandag 3. august 2015

Ferien i Vimmerby 24-27 Juli 2015: Astrid Lindgrens Nes

(Ja, jeg skriver nes da jeg ikke vet åssen jeg får den a'en med prikker over...) Men uansett, ble en liten pause i innleggene nå da vi har vært på nye eventyr og har vært sent hjemme, så har ikke giddet å finne fram pc'en. Men nå kommer et ganske så langt innlegg om museet og barndomshjemmet til Astrid Lindgren, hagen og prestegården. Vi var innom museet to dager på rad da vi ikke rakk omvisningen første dagen, men det var like greit for det var nettilgang der som var ganske så etterlengtet så vi brukte tiden før omvisningen den andre dagen på å oppdatere oss på insta og face.

Museet var veldig interessant, handlet om hele livet til Astrid Lindgren, fra barndom til død. Vi fikk sånn lydsak som når man trykket på en knapp mot et rødt lys kom det en fortelling om hvert sted.
Moren til Astrid ville at hun skulle bli flink i piano, men fant på noe som gjorde at hun ikke kunne dra på pianotimene. Men når hun fikk spørsmål om hva hun angret på i livet sitt så var det at hun aldri hadde lært å spille piano. Pippi-manuskriptet, med Astrids egen tegning og en bursdagshilsenhilsen til sin datter.Inne i denne boksen var ondskapen, Katla fanget

Omvisningen i barndomshjemmet var veldig interessant og stort og få lov til å være med på. Det var dessverre ikke lov å ta bilder inne da det er en privat borlig, men vi fikk se hele huset omtrent, og det var mange historie som ble fortalt og mye fint å se på. Var veldig mye lek og moro som satt igjen i huset, veldig mye glede og varme man kunne føle på. 45 minutter tok det og for min del var det over på 10 minutter..Dette var det huset som ble familiens andre hjem, da det røde huset ble for lite.

Inne på prestegården var det en utstilling om Astrid og krigen, Hele verden brenner ble den kaldt, og der var bl.a hennes krigsdagbøker utstilt.
I denne kurven fikk Adstrid tilsent mat fra sine foreldre under krigen. 
Denne fontenen skulle egentlig stå på Vimmerby torg, men den ble for stor så de satte inn en statue av henne selv som skal forestille at hun sitter og skriver på arbeidsrommet sitt, bilder av statuen kommer i senere innlegg.


Nok en veldig fin opplevelse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar