fredag 8. april 2016

Challenge day 23 - Most memorable vacation

30 Day Writing Challenge:
Challengen funnet her: https://no.pinterest.com/pin/252623860326199273/

Det må være langhelgen vi hadde i Vimmerby i fjor sommer. Du kan se i arkivet for innlegg fra den turen. 

Vimmerby var en koselig liten by i Småland hvor Astrid Lindgren vokste opp. Vi fikk en omvisning i barndomshjemmet hennes, sett Katthult, hvor Emil ble innspilt, Bullerbyn, hvor Bakkebygrenda-filmene ble innspilt, og vi var innom Mariannelund på Barnefilmbyn, et Emil-museum. Vi bodde sentralt i byen og jeg trivdes veldig godt der. Vi har snakket om en ny tur nå til sommeren, så fort vi får vite når vi får sommerferie så skal vi se hva som er ledige av rom og bosteder. Det som var litt skuffende var det dårlige nettet som var der, men de jobbet med saken da vi var der. Men nå som Netcom har blitt til Telia og de har kuttet ut roamingen, kanskje det har blitt litt bedre? Har ikke prøvd så jeg vet ikke, men det må testes ut neste gang.

Når vi skulle dit visste vi ikke hva vi dro til. 7 timer i bil var slitsomt,men verdt det for byen var så koselig og veldig rolig. La ikke merke til før lenge etterpå at det ikke var noen tiggere eller noe sånt irriterende. Jeg kunne gå i gatene i fred på mine morgenturer og ta bilder uforstyrret. Ellers var det mange turister der som bodde på hotellet og som dro i parken vi aldri rakk eller på de stedene vi var. Gikk gatelangs flere ganger, men likevel føler vi at vi ikke fikk med oss alt på en måte. Jeg trodde vel byen skulle være større, men de hadde det nødvendigste så det var ingenting vi egentlig manglet. Vi var uansett bare ute å fartet likevel, hehe. Så var det en helg så det var ikke så mye åpne butikker vi rakk utenom matbutikk og bokhandel.

Anbefaler en tur til Vimmerby. Da bør du få med deg en omvisning i barndomshjemmet til Astrid Lindgren, se museet om livet hennes, se Katthult og de andre filmstedene de har skiltet opp. For hele familien! Neste gang skal vi få til en tur i den temaparken vi også. 

Kjører du bil, kjør til Gøteborg og videre på vei 40, da er det bare å følge vei og skilt til Mariannelund og videre til Vimmerby. 

Noen minneverdige bilder:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar