lørdag 22. september 2018

Kulturnatt 2018 - Mord i kruttårnet.

Bildet kan inneholde: himmel og utendørs

Fredag den 14.9 var det kulturnatt i Oslo hvor folk kan oppleve kultur i Oslo gratis. Vi var på teater først så det var begrenset hvor mye vi rakk over. Så vi valgte oss en ting som virket interessant, og det var Mord i kruttårnet på Akershus festning. Der hørte vi historien om morderen Rudolf Fredrik Hansen, så drapsvåpenet og fikk se inn i de andre cellene der. Veldig interessant!

Bildet kan inneholde: innendørs

Ingen automatisk alternativ tekst tilgjengelig.

Før vi gikk opp i tårnet sa omviseren at det var utstillingsdukker i cellene, så vi ikke skulle skvette når lysene i cellene ble skrudd på. Men i den siste cella og min mor som sa ‘se der’ da skvatt jeg! Typisk! Jeg visste jo at det ville være en dukke der!

Bildet kan inneholde: 1 person, innendørs

Bildet kan inneholde: 1 person, sitter, sko og innendørs

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som står

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som står

Bildet kan inneholde: folk som sitter og innendørs

Bildet kan inneholde: 1 person, innendørs

Er du interessert i å se drapsvåpenet kan du ta en tur på besøkssenteret på Akershus festning, helt innerst i rommet omtrent, så finner du et glassmonter den er utstilt i. Jeg satt igjen der nå på onsdag og studerte den litt mer nøye da vi ikke hadde så god tid den fredagen. Et enkelt sengebein har blitt til et drapsvåpen ved hjelp av spikere og en jernsaks! Et grusomt våpen som gjorde stor skade da vakten ble drept. Men ta en tur og se! Historien står på engelsk der også. Jeg tok bilde av den og legger bildet under her.

Bildet kan inneholde: innendørs

Bildet kan inneholde: 2 personer

- Ingrid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar