fredag 29. mai 2015

17.mai 2015 Del 2. Krist Kirkegård

Under storbrannen i 1624 bestemte Kong Christian IV at byen skulle flyttes til Akershusneset og kalles Christiania. Christkirken var den første kirken i Christiania. Den var et lite kapell av tre som ble reist to år etter brannen i påvente av den permanente kirken.
Da den siste etterdønningen av Svartedauden nådde Christiania i 1654, trengte Akershus festning flere gravplasser. Derfor ble det anlagt en liten kirkegård ved siden av Christkirken.
Kirkegården ble nedlagt etter andre verdenskrig, men høsten 1999 ble den vesle kirkegården rehabilitert og gjenåpnet som minnepark. I dag skriver vi Krist kirkegård med K.
Krist kirkegård er åpen for publikum fra 1.mai til 1.oktober mellom kl. 09.00 - 15.30. Kirkegården er stengt i vinterhalvåret.
 Kilde: https://www.oslo.kommune.no/helse-og-omsorg/begravelser-og-gravferd/gravlunder-og-kirkegarder/krist-kirkegard/ 

Endelig fant jeg fram til denne kirkegården. Har alltid trodd den lå et sted rundt slottet, men der tok jeg grundig feil! Den ligger ikke så langt unna Vår Frelsers gravlund , og det er ikke rundt slottet i det hele tatt. Men med andre ord så ligger ikke Edvard Munch så langt unna familien sin, og det er jo bra.


Peststøtten, Oslos eldste offentlige monument, fra 1654.Lillebroren til Munch ligger også her


Mange av gravene er så gamle at det er vokst mose på dem, og mange er uleselige, så hvis du leter etter en spesiell så kan det være litt vanskelig hvis du ikke vet hvor nøyaktig den personen ligger. 


Familien til Edvard Munch, Mor, far og søster.
Les mer her: http://no.wikipedia.org/wiki/Krist_kirkeg%C3%A5rd

http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Krist_kirkeg%C3%A5rd

http://norske-kirkebygg.origo.no/-/bulletin/show/447332_krist-kirkegaard?ref=checkpoint
(vet linkingen ikke funker, så kopier og lim inn i en ny fane)

Oslohistorie er ganske så interessant!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar