onsdag 20. april 2016

Turist i egen by i Oslo søndag 17.4.16 del 1: Ibsenmuseet

Nå på søndag var det Turist i egen by igjen, og vi dro tidlig hjemmefra. Men det var litt motgang i starten, bussen kom senere enn vi trodde, og toget gikk ikke til Nationaltheatret så vi måtte bytte til t-bane, men vi kom omsider til Rådhuset og fikk billetten vår. Vi bestemte oss for å begynne på Ibsenmuseet, men det viste seg at de ikke åpnet før 11.00, så da gikk vi til Hjemmefrontmuseet, men der åpnet de heller ikke før 11.00 så da ventet vi og og litt bilder på festningen før vi kom inn. Etter en tur der dro vi tilbake til Ibsenmuseet og der ble det surr med omvisningen. Dårlig kommunikasjon  mellom de i kassa om det var omvisninger på Norsk, Engelsk eller begge deler, men vi fikk det med oss og jeg syns det er like spennende hver gang å gå i leiligheten Ibsen bodde i. Fikk vite at han ikke spiste sammen med andre enn den nærmeste familien i leiligheten, og likte ikke så mange folk rundt seg som kunne ødelegge konsentrasjonen hans. Sånn sett så føler jeg at det ikke er feil at jeg ikke liker så mange folk rundt meg, eller besøk generelt hjemme heller. Etter omvisningen så vi oss rundt i utstillingene før vi tok oss en matbit før vi avsluttet dagen på Historisk Museum (bilder senere). Ikke alt var like interessant der, men jeg likte vikingutstillingen, den var veldig interessant.

Bilder fra Ibsenmuseet


I dette vinduet sto han mye å så ut da han ikke orket å gå turer lenger...Han kunne dessverre ikke være tilstede i egen person da døden inntok i 1906 og han ligger under jorden på Vår frelsers gravlund ikke så langt unna.

Nøkkelen til Dronningparken hvor han gikk turer da han ikke orket de lengre turene sine...


Selv Ibsen skrev på doveggen, da er det vel ikke feil, men mer kunstnerisk da?


Litt av skjegget hans ligger i denne boksen, blir litt mer virkelig han da for min del. Inn den døra, få på poser på beina, og inn i leiligheten som står som da Ibsen forlot det. Det er takket være skuespiller Knut Wigert at det ble museum i det hele tatt. Bra det ble det!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar