onsdag 12. oktober 2016

Astrid Lindgrens verden 24.7.16

Dagen etter at vi ankom Vimmerby brukte vi hele dagen i Astrid Lindgren-parken. En park full av hennes bøker og historier. I det vi kom inn var vi rett i Lotta i Bråkmakergata-verden. Det var her Lotta-filmene ble innspilt. Du kjenner deg kanskje igjen?

Det var gjennomsiktig glass foran og der var det en knapp som kunne trykkes på og hos Tant Berg kunne vi høre henne synge fra en scene i filmen. Det ble veldig ekte da vi sto der.Merket nå at jeg ikke hadde tatt bilde av låven hvor Lotta stjal sykkelen... Typisk meg.
Her er gjerdet hvor barna løp igjennom mellom huset sitt og over til Tant Berg. Gøy at det forstatt fantes!


Etterpå stakk vi innom en av mange butikker de hadde rundt i parken. Var veldig mye fint å få kjøpt, bl.a mange fine kostymer til barna, bamser, alt mulig egentlig. Var vel her jeg kjøpte Brødrene Løvehjerte-journalen min.selvfølgelig hørte sockerdricka og krumelurpiller med.Per Puslings verden

For å komme inn i rommet måtte vi krype inn under sengen, om de gjør i Per Pusling filmen. 


Mini-VimmerbyFlere steder i parken var det teater. Her kom vi over et Pippi-show.
Etterpå kunne vi komme å besøke henne.


så havnet vi på Katthult.Mer bilder fra Emil kommer lenger ned.

Brødrene Løvehjertes verden, nyåpnet dette året.Helt fantastisk hva de har fått til å lage, det var jo enormt og vi kunne gå rundt, opp og ned og over alt. Det ble ogås brukt til kulisser til teatret.

Mer Emil, fra en forestilling


Ronja Røverdatter-verden


Låve fra Rasmus på LoffenKarlsson på taket, vi kunne klatre opp og skli ned. Tror det ikke var så mange muligheter til å komme ned...
Før vi sa oss ferdig i parken fikk vi med oss et Karlsson på taket-show.

Det viste seg å være godt over 30 grader denne dagen, vi ble solbrente og plaget av veps, men likevel ble dagen innholdsrik og fin. Dro tilbake på hotellet og dusjet før vi gikk ut og møtte på et vandre-teater vi fulgte med og havnet tilslutt på Komedianten hvor vi fikk kjeks, kaker, saft og kaffe. En lang og fin dag, og dagen etter ventet flere eventyr om jeg allerede har blogget om. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar