torsdag 20. august 2015

Ferien i Vimmerby 24-27 Juli 2015: Barnefilmbyn

Endelig fikk jeg tid til et nytt innlegg fra Vimmerby-turen vår, og denne gangen er det bilder fra Barnefilmbyn i Mariannelund. Barnefilmbyn er både et museum, men også en rute du kan gå for å gå i Emilfilmenes fotspor. På skiltet står det:
Mariannelundsbygden har en historia at beretta, om filminspelningstiden på 70-talet, men også det smålandska kulturarv som Astrid Lindgren skrev om. Barnefilmbyn er en aktivitetsplats der du kan besøkare kan få uppleva och återuppleva barnfilm, och bli delaktig i skapandet  av film og berettelser, både genom Banfilmbyns utstallning  och genom en tur i Emilfilmernas spår. 

Når jeg var liten hadde jeg en stol lik denne, men i rosa.Brannsprøyten Emil kjøpte på auksjon, og som ble brukt som hjelp til å redde Alfred i slosskampen.

Når Ida ble heist opp i flaggstangen brukte de en dukke i den høye, men heiste opp Ida i en mindre flaggstang.

Det vi ikke var så sikker på var om denne elven var den samme som var i den ene filmen hvor de lette etter Emil overalt, men fant han i mathuset...  Men hvis det er det er dette sted nr 10.

10. Hulta såg:
''Det er Nøkken som har tatt ham''. Vid Hulta såg vid Silverån letade Katthultsgjestene efter den forsvunne Emil. Her tappade också Emil sin fars hatt i vattnet.
Det skal være 13 punkter å besøke, men vi fant ikke alle dessverre. Ikke var det så lett heller uten nett så jeg ikke fikk bruke appen, og at været skiftet hvert andre minutt fra regn til sol til vind, osv. Men det var en veldig fin opplevelse å se utstillingen, med ting som var brukt i filmen, bilder bak kameraet osv.

Kjenner et savn da jeg ser på bildene, jeg vil bare tilbake. Tenk at et sted skal påvirke et menneske sånn, at man ikke kan se på en svensk programoversikt uten å lengte tilbake til kveldene på rommet med svensk tvkanal og da vi lå i hver vår seng og skrev om dagen...

Huff, jaaaa.....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar