fredag 5. mai 2017

Turist i egen by, Oslo søndag 23.4.17

På søndag den 23.4 var det Turist i egen by hvor vi kan hente gratis Oslopass og farte rundt på de stedene som er med på prosjektet helt gratis. Vi var innom Fredssentret som var veldig interessant. Så var vi innom rådhuset en tur hvor vi så i de åpne rommene. Vi prøvde oss på en omvisning, men ga opp fort pga stor gruppe og guide med lav stemme. Så fikk vi besøke ordføreren i Oslo sitt kontor og der var det fint, gøy å se. 

Etterpå tok vi en matpause før vi skulle begi oss ut på en byvandring med Oslo bymuseum rundt i Kvadraturen. Men det ga vi også fort opp pga en alt for stor gruppe og lav lyd på omviseren. De hadde 100 kart å dele ut, men det kom vel omkring dobbelt så mange så kart fikk vi ikke. Ikke klarte jeg å stå midt i folkemengden heller pga klaustrofobi så jeg sto ytterst bakerst og mistet konsentrasjonen helt. Hørte bare stikkord av alt han sa som kontraskjæret og skansen. Vi bestemte oss etterhvert til å forlate det og gikk videre til Nasjonalgalleriet hvor vi så kjente og ukjente malerier. Interessant! 

Der var det sånn at vi måtte legge fra oss ting i skap, og lovlydige som vi var gjorde vi det, men jeg tok med mobilen. Det viste seg at det var mange som ikke hadde lagt fra seg og vaktene brydde seg ikke stort om det. Sånt er irriterende! Vi får beskjed om noe og fåtall tar det til seg. Er vi for lovlydige egentlig? Skulle vi eller ikke bry oss om beskjeden? Og hvis vi hadde fått tilsnakk om dette og ikke de andre, hva da? Det har jo skjedd før at vi måtte legge alt fra oss i skap, mens andre gikk rundt med sitt på seg. Det er jo urettferdig. Derfor gjør vi det vi får beskjed om og ser at andre har klart å vri seg unna. Man blir ganske frustrert! 

Når vi var ferdige der tok vi en ispause og matet duer med bolle før vi tok toget hjem.

Bilder fra dagen:

Først Fredssentret

NasjonalgallerietNår jeg prøver å se på et bilde......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar